こんにちは。

JEEPA認定英会話コーチのジョーンズです。

皆様、如何お過ごしでしょうか?

 

最近のメルボルンは雨模様の

寒い日が続いています。こういった日は大体家にいて、

夕方思い出した様に犬の散歩へ行きます。

まだロックダウンで運動不足になりがちなので、なるべく散歩は欠かさない様にしています。

さて、今日はオーストラリアのデザート、パブロバレシピのご紹介です。↓ 

https://www.allrecipes.com/video/4865/easy-pavlova/

材料(9inches=23cm位)

簡単パブロバ

■ メレンゲ

卵白(常温)60-65g (卵:4個分)

グラニュー糖 1と1/4カップ

レモン果汁 小さじ1 

バニラエクストラクト 小さじ1

コーンスターチ 小さじ2

■ トッピング

生クリーム  1pint (470ml位)

果物

作り方

  1. オーブンを150度に予熱します。

  1. クッキングシートに9inches(23cm位)の円を描き、描いた側を裏返します。

 *ビデオではパーチメントペーパーを使っているので、コーンスターチを振りかけていますが、ベーキングペーパーだと、焦げ付かないので、振りかける必要はありませんでした。

  1. 卵白をハンドミキサー(高速)で混ぜます。泡立ってきたらグラニュー糖を4、5回に分け加えながら混ぜます。

  1. 艶のよいメレンゲができたら、レモン汁、バニラエクストラクト、コーンスターチを振り入れ、ヘラでざっくりと混ぜ合わせます。

  1. メレンゲをクッキングシート上にヘラで丸く成形し、中央をくぼませます。

  1. オーブンに入れ約60分焼き、ワイヤーラックにのせて冷まします。

  1. 生クリームを作ります。

  1. メレンゲが冷めてから、生クリームを塗り、果物を飾り出来上がりです。

ついでに、パブロバについて、ウィキペディアで調べてみました。

https://en.wikipedia.org/wiki/Pavlova_(cake)以下一部抜粋、意訳です。

パブロヴァは、ロシアのバレリーナ、アンナ・パブロワにちなんで名付けられたメレンゲベースのデザートで、外側はカリッと中は軽くソフトな食感です。通常、フルーツとホイップクリームをトッピングしたものです。発音は/pævˈloʊvə/、若しくはダンサーの名前で /ˈpɑːvləvə/.です。

デザートは、1920年代にオーストラリアとニュージーランドへのツアー中もしくは後に、そのダンサーに敬意を表して作られたと考えられています。その作成者の国籍は、長年にわたって両国間で議論となっています。

パブロバは、オーストラリアとニュージーランド両国で人気があり、重要な国民的デザートです。手軽に作れるので、お祝い事やホリデーに頻繁に出されます。このデザートは、夏の間、最も人気があり、クリスマスの時期を含め、その季節に良く食べられますが、オーストラリアやニュージーランドの多くの家庭では一年中食べられています。

パブロバはバレリーナダンサーに因んで名づけられていたんですね。
13年以上オーストラリアに住んでいるのに知りませんでした。(*'▽')
それでは、皆様良い週末をお過ごし下さい。
また来週!
ジョーンズ
Hello.
I'm Yumi Jones, a JEEPA certified English conversation coach.
How are you doing, everyone?
It's been cold and raining in Melbourne lately.
I'm mostly at home on such days,
I go for a walk with my dogs when I remember in the evenings.
I tend to be lacking exercise due to lockdown at the moment, so I try not to miss a walk as much as possible.
Well, today I would like to introduce an Australian dessert, Pavlova recipe.
Easy Pavlova
(9inches: 23cm)
 
Meringue 
Egg white (room temperature) 60-65 g (egg: 4 pieces)
1/4 cup granulated sugar
1 tsp lemon juice
1 tsp vanilla extract
2 teaspoons corn starch
Toppings
Fresh Cream 1pint (470ml)
Fruit
Method
  1. Preheat the oven to 150 degrees.
  2. Draw a 9-inch (about 23cm) circle on the cooking sheet and turn upside down.

 (In the video, they use parchment paper, so they sprinkle corn starch, but with baking paper,

  it doesn't burn, so we didn't have to sprinkle it.)

3. Mix the egg whites with a hand mixer (high speed). When it bubbles, add the granulated sugar

very gradually as you’re mixing.

4. When the glossy meringue is ready, add lemon juice, vanilla extract and corn starch and mix roughly

with a spatula.

5. The meringue is rounded with a spatula on a cooking sheet and put a dent in the centre.

6. Put in the oven and bake for about 60 minutes, then place on a wire rack and let it cool.

7. Make whipped cream.

8. After the meringue cools down, the whipped cream is applied all over the meringue and then decorate

with fresh fruit.

By the way, I looked up Pavlova on Wikipedia.
 Some excerpts below
 

Pavlova is a meringue-based dessert named after the Russian ballerina Anna Pavlova.[1] It is a meringue dessert with a crisp crust and soft, light inside, usually topped with fruit and whipped cream.[2] The name is pronounced /pævˈlvə/, or like the name of the dancer, which was /ˈpɑːvləvə/.[3][4][5]

The dessert is believed to have been created in honour of the dancer either during or after one of her tours to Australia and New Zealand in the 1920s.[2] The nationality of its creator has been a source of argument between the two nations for many years.[6]

'The pav' is a popular dish and an important part of the national cuisine of both Australia and New Zealand, and with its simple recipe, is frequently served during celebratory and holiday meals. It is a dessert most identified with the summer time, and popularly eaten during that period, including at Christmas time; however, it is also eaten all year round in many Australian and New Zealand homes.[2]

 

Pavlova was named after a ballerina dancer.

I have lived in Australia for more than 13 years, but I didn't know that... 😅

That's it for today.

Have a nice weekend!

See you next week!

Jones