こんにちは。

JEEPA認定英会話コーチのジョーンズです。

皆様、如何お過ごしでしょうか?

日本は10月1日が、中秋の名月でしたね。💖

お月様、見えましたか?

 

今日のメルボルンは良いお天気でした。

次女の学校が今週末まで春休みなので、久しぶりに一緒に犬の散歩に行きました。

毎日30分の散歩は気分転換になって、健康にもとても良いそうです。

https://www.bing.com/videos/search?q=%e6%95%a3%e6%ad%a9%e3%81%ae%e5%8a%b9%e7%94%a8%e3%80%80Daigo&&view=detail&mid=9790D6C3A809C50EE0569790D6C3A809C50EE056&&FORM=VRDGAR&ru=%2Fvideos%2Fsearch%3Fq%3D%25e6%2595%25a3%25e6%25ad%25a9%25e3%2581%25ae%25e5%258a%25b9%25e7%2594%25a8%25e3%2580%2580Daigo%26FORM%3DHDRSC3

↑のYouTubeは散歩の効用についてメンタリストのDaiGoさんが話されています。

宜しかったら御覧下さい。ちょっと長めですが。。(^^)

 

 

さて、今週は先週に引き続きレシピのご紹介です。

今回はオーストラリアのアンザック ビスケットです。

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/best-anzac-biscuits-recipe-28575#:~:text=Ingredients.%201%20125%20grams%20%284oz%29%20butter%2C%20chopped.%202,sugar.%208%203%2F4%20cup%20%2860g%29%20desiccated%20coconut.%20

Ingredients

  • 125 g (4oz) butter, chopped

       バター 125グラム (4オンス) 小さめに切られたもの

  • 2 tablespoons golden syrup

       ゴールデンシロップ  大さじ2

  • 1/2 teaspoon bicarbonate of soda (baking soda)

       重曹 (ベーキングソーダ)   小さじ1/2

  • 2 tablespoons boiling water

       熱湯 大さじ2

  • 1 cup (90g) rolled oats

       1カップ (90g) ロールオート麦

  • 1 cup (150g) plain (all-purpose) flour

       小麦粉 1カップ(150g) プレーン(万能) 小麦粉

  • 1 cup (220g) brown sugar

       ブラウンシュガー 1カップ(220g)

  • 3/4 cup (60g) desiccated coconut

       乾燥ココナッツ 3/4カップ(60g)

Method

  1. Preheat oven to 180°C/350°F.  Line with baking paper. オーブンを180°C/350°Fに予熱します。 ベーキングペーパーを敷く。
  2. Stir butter and syrup in a medium saucepan over low heat until smooth. バターとシロップを中鍋に弱火で滑らかになるまでかき混ぜます。
  3. Stir in combined soda and boiling water, then remaining ingredients. ベーキングソーダと熱湯を混ぜ合わせ、残りの材料を入れ、混ぜます。
  4. Roll level tablespoons of mixture into balls; place 5cm (2in) apart on lined trays, then flatten slightly.すりきり大さじ1の量の生地を丸め、トレイに5cm(2in)間隔で並べ、軽く押さえ平らにします。
  5. Bake for 12 minutes or until golden. Cool biscuits on trays. 12分間または黄金色になるまで焼きます。トレイにのせ、冷まします。

アンザックビスケットについても、ウィキペディアで調べてみました。(以下一部抜粋、意訳です。)

The Anzac biscuit is a sweet biscuit, popular in Australia and New Zealand, made using rolled oats, flour, sugar, butter (or margarine), golden syrup, baking soda, boiling water, and (optionally) desiccated coconut.

アンザックビスケットは、オーストラリアとニュージーランドで人気のビスケットで、ロールオート麦、小麦粉、砂糖、バター(またはマーガリン)、ゴールデンシロップ、ベーキングソーダ、熱湯、および(オプションで)乾燥ココナッツを使用して作られています。

Anzac biscuits have long been associated with the Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC) established in World War I.

アンザックビスケットは長い間、第一次世界大戦で設立されたオーストラリアとニュージーランド陸軍部隊(ANZAC)に関連付けられています。

It has been claimed that biscuits were sent by wives and women's groups to soldiers abroad because the ingredients do not spoil easily and the biscuits kept well during naval transportation.

ビスケットは、材料が容易に腐敗せず、海軍輸送中に上質に保管されたため、兵士の妻や女性グループによって海外の兵士達に送られたと主張されています。

However, this information has been contradicted with the claim that Anzac biscuits were never sent to soldiers and were instead eaten by Australians and Kiwis at home in order to raise funds for the war.

しかし、この情報は、アンザックビスケットは兵士に送られたことがなく、代わりに戦争のための資金を集めるために自国でオーストラリア人とキウイ(ニュージーランド人)によって食されたという主張と矛盾しています。

In general, it is unclear which of these two competing claims is true. However, evidence has been found which suggests that soldiers were sent homemade biscuits during World War I, suggesting that they could likely have been sent Anzac biscuits.

一般的に、これら2つの競合する主張のどちらが真実であるかは不明です。しかし、第一次世界大戦中に兵士が自家製のビスケットを送られたことを示唆する証拠が見つかり、アンザックビスケットが送られた可能性が高いとされています。

Anzac biscuits should not be confused with hardtack, which was nicknamed "ANZAC wafers" in Australia and New Zealand.

アンザックビスケットは、オーストラリアとニュージーランドで「ANZACウエハース」の愛称で呼ばれたハードタックと混同してはいけません。

 

因みに、ハードタックの写真は以下です。

 

さて、アンザック ビスケット、ご紹介してはいるものの、

実はまだ作った事はないのです。

自分で作る程、ベーキングに興味がないというか。。(*_*;

幸いな事に、我が家の焼き菓子は次女担当です💖

学校の調理実習で目覚めた様です。

私が通っていた当時の日本の学校では、調理実習はあったけれど、焼き菓子はなかったなあと。。😅

というわけで、アンザック ビスケット、作った事はないですが、美味しいので、

宜しかったら、お試し下さい。

上記のレシピはオーストラリアのサイトから引用していますが、

日本人にはちょっとリッチに感じてしまうかもしれないので、以下に日本人の方々のレシピもご紹介しますね。多分、こちらの方が材料を集めやすいかと思います。↓

https://cookpad.com/search/%E3%82%A2%E3%83%B3%E3%82%B6%E3%83%83%E3%82%AF%E3%83%93%E3%82%B9%E3%82%B1%E3%83%83%E3%83%88

それでは、今日はこの辺で。

皆様、良い週末をお過ごし下さい。

また来週!

ジョーンズ

 

Hello. I'm Yumi Jones, a JEEPA certified English conversation coach. How are you doing, everyone? It was a fine day in Melbourne today. My second daughter's school is in spring break until this weekend, so we went for a dog walk together for the first time in a long time. A 30-minute walk every day can be a good break and I heard it's very good for your health.

I found this article about walking. Take a look if you like.

https://selceducation.com/australia/fitness/top-health-benefits-of walking/#:~:text=Because%20you%20carry%20your%20own,cancers%20and%20type%202%20diabetes.

Well, this week, we have another introduction of a recipe – to continue on from last week.

This time, it's Anzac Biscuits. It’s a classic Aussie recipe.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/best-anzac-biscuits-recipe-28575

Ingredients

125g (4 ions) butter, chopped

2 tbsp golden syrup

1/2 tsp baking soda

2 tbsp boiling water

1 cup (90g) roll oats

1 cup (150g) plain (all-purpose) flour

1 cup brown sugar (220g)

3/4 cup desiccated coconut (60g)

 

Method

  1. Preheat the oven to 180 degrees Celsius/350 degrees F. Lay the baking paper on the baking tray.
  2. Stir the butter and syrup in a medium pan until smooth over low heat.
  3. Mix the baking soda and boiling water and stir in the rest of the ingredients.
  4. Round the dough in the amount of level 1 tablespoon, place it in 5cm (2in) intervals on the tray, and lightly press and flatten.
  5. Bake for 12 minutes or until golden. Place it on the tray and let it cool.

I also looked up Anzac biscuits in Wikipedia.

https://secure-web.cisco.com/16oiTTL-HtSEvbG7tJXO34CWCSeXay-e08US-G0X9BgX0ehdSErExXr43yt6IFHYF_F6li8nV6WknsdnjHUwRfbzA-OUEZySKiKHHNhw__rTMSyNg0PMs0HLc165tIDY1nMWMIKnHrAOrCIJz8ycajZen7f2gHlWTJQTQstKpsoYgLkfi8dRIqaEL6qcjpRa9z2d7LsjM0EyP70wNdDYKzHwhvT_360ReI0j4MwX9JgFYvd79gS3YIjYygKvJVINOM5rMMyDS1cwQHVMXrKmMosxJNDN661L37KDuBn-gtTzae-ZWCVK7u1JBiUy6iwt_/https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FAnzac_biscuit

Anzac Biscuits are a sweet biscuit popular in Australia and New Zealand and are made using rolled oats, flour, sugar, butter (or margarine), golden syrup, baking soda, boiling water, and (optionally) dried coconut.

Anzac Biscuits have long been associated with the Australian and New Zealand Army Troops (ANZAC) founded in World War I.

The biscuits are claimed to have been sent to overseas soldiers by wives and women's groups because the ingredients did not rot easily and were well stored during navy transport.

However, this information contradicts claims that Anzac Biscuits had never been sent to soldiers and was eaten by Australians and Kiwis at home to raise funds for the war instead.

In general, it is unclear which of these two conflicting claims is true. However, evidence was found suggesting that soldiers were sent homemade biscuits during World War I, suggesting that they were more likely to have been sent Anzac biscuits.

Anzac biscuits should not be confused with hard tacks nicknamed "ANZAC wafers" in Australia and New Zealand.

The photograph of the hard tack is below.

 

To tell the truth, I haven't made the biscuits yet...

I guess I'm not so interested to do baking so much... (*_*;

Fortunately, my second daughter loves baking...so she is usually in charge of baking.

She took Cooking as a subject at school and this was like a wake-up call to baking for her.

When I was at school in Japan, although I did cooking at that time, I didn't have baking class. I guess people in non-western countries, didn't have those classes either...

Although I've never made ANZAC biscuits, they sure are delicious.

So it might be a good activity to try...if you like.

As the above recipe is quoted from the Australian site, they might taste a little too rich for Japanese people...so I will show the following recipes of Japanese people's ones below. I think that it is easier to collect ingredients too. ↓

https://secure-web.cisco.com/1nI8Q5SpOBb8Dy5TpCkb89LXmN4To7GSkH7MOoKEmwV8rcS6CVdLZ8GDPySiYAY1uAZSjUuHvTLii5mn5_TVSErsktCf4DAsHstgDpKIt5-4nCM5xTI0xoUOjuVX51_xFjtXgSjt1C3Yn6fQmrf61hmEGPogJK3zL0ZkjKKLqOpahiF_VUhvgyPPdsHSo6kJdsrwMYNU2LYv9aYYNLR3gz_MXdqVUjfS-y2s5sOMIObg26JEa2x6kp6skumGC9jud4dNODuTvPZDjN7ILdDYGq0NNF9S8tuPBf55-zO5TFdNCHvXYR9wUfcTclwT28NRA/https%3A%2F%2Fcookpad.com%2Fsearch%2F%25E3%2582%25A2%25E3%2583%25B3%25E3%2582%25B6%25E3%2583%2583%25E3%2582%25AF%25E3%2583%2593%25E3%2582%25B9%25E3%2582%25B1%25E3%2583%2583%25E3%2583%2588

That's it for today.

Have a good weekend, everyone!

See you next week!

Cheers

Jones