皆さん、こんにちは。

JEEPA認定英会話コーチのジョーンズ由美です。
如何お過ごしですか?
こちら、メルボルンは気温が17度、小雨のぱらつく、曇り空のお天気です。
今週から、ロックダウンの規制も少し緩められ、自宅から半径5キロだった行動範囲も、25キロになりました。🙌
娘の学校も登校が始まったし、朝の洋書チャレンジは続いてるし(JEEPAの洋書チャレンジ、受けています。毎朝日本時間の6時20分から15分間です。英語はジム通いに似ているなあと痛感します。使わないと、直ぐ鈍ってしまう。。。(*_*)継続は力なりなんでしょうね~。。。)
段々と、ルーティンが戻ってきて、清々しい感じになってきました。
さて、今日は、昨日主人がアップルクランブルというデザートを、私が犬の散歩(30分)の間に作っていて、しかも、美味しかったので、そのレシピのご紹介をしようと思います。
Bakingが得意で、良くHome Partyもしてくれるお友達のレシピです。
彼女は本当にお料理上手で、短時間でもサッと何品目も作って、いつも驚かされます。
お宅のインテリアもお洒落で素敵なんです。Home Partyって料理の準備するだけじゃなくて、特にオーストラリアでは、初めてお招きした方は家の中もツアーしてお見せするので、お掃除もしなくちゃいけないから、大仕事なんです。
でも、良くお宅に招待してくれて、しかも、参加人数はいつも10名以上。。。😮
成人した4人のお子さんを育てたオーストラリアのスーパーママです。
いつもポジティブで尊敬してます。Thank you Sam💖
では、前置きが長くなりましたが、以下、彼女のレシピです。
(題名があります。😮
Apple pie with a difference
  125g butter
  1 cup caster sugar
  1 tsp vanilla extract
  1 egg
  1/2 tsp bi-carb soda dissolved with 1 tbsp white vinegar
  2 cups self raising flour
  1 cup desiccated coconut
  800g can pie apple
 
違いのあるアップルパイ  
 
バター   125g 
キャスターシュガー  1カップ 
バニラエクストラクト  小さじ1  
(日本では、入手困難?!ですが、 作れるようです。)
卵   1個  
小さじ1/2のベーキングソーダをホワイトビネガー 大さじ1で溶いたもの
セルフレージング フラワー    2カップ 
乾燥ココナッツ   1カップ ↓こんなのです。
image.png
リンゴ缶詰め   800g 
1. Cream butter and sugar.
2. Add vanilla and egg, then mix with wooden spoon.
3. Add soda mixture and mix well.
4. Fold in flour and coconut
5. Place 2/3 of Mixture in Pie dish
6. Put Apples in.
7. Crumble remaining 1/3 on top.
8. Bake-in-moderate hot oven (195 degrees) for 15 to 20 minutes
1.バターと砂糖を混ぜ合わせ、クリーム状にする。
2.バニラエクストラクトと卵を加え、木べらで混ぜる。
3.ベーキングソーダをホワイトビネガーで溶いたものを入れ、良く混ぜる。
4.小麦粉とココナッツを折り混ぜる。 
5.パイ皿に2/3の生地を入れる。
6.リンゴを入れる。
7.残りの生地1/3をパラパラと崩しながらのせる。
8.195度で15~20分オーブンで焼く。
こちら、主人が作った出来上がりの写真です。
これに、生クリームとかバニラのアイスクリーム等、かけて頂きます。
美味しかったです。😊
それでは、今日はこの辺で。
Have a nice weekend!
See you next week!
Jones
Hi all. I'm Yumi Jones, a JEEPA certified English conversation coach.
How are you doing?
Here, the temperature in Melbourne is 17 degrees, and it is cloudy weather with a light rain today.
From this week, the lockdown regulations have been loosened a little, and the range of activity which was a radius of 5 km from home, has also increased to 25 kilometres. 🙌
My daughter has started to go to school.
My morning book challenge continues too.(I'm taking JEEPA's western book challenge, It is from 6:20 for 15 minutes in Japan time every morning. I feel that using English is similar to going to a gym. If you don't use it, the ability will slow down soon. (*_*) The phrase " continuation is power " is true...)
Anyway, my routine gradually came back, and I feel good!
Well, my husband made a dessert called Apple Crumble yesterday during my dog walk (30 minutes) and it was delicious, so I'll introduce the recipe here today.
It is a recipe of a friend who is good at Baking. She also does Home Party a lot.(not now, because of the Covid..😥)
She's really a good cook, and she always amazes me when she makes a lot of items in a short period of time. The interior of her house is also stylish and beautiful. Even though Home Party isn't just about preparing food, especially in Australia where the first time visiting people you invite, you are supposed to tour around the house and show them, so it's a big job because you have to clean all over the house! However, they invited us to their  house, and the number of gests are always more than at least 10 people. 😮, She is an Australian super mom who brought up four grown-up children now, I respect her thoroughly.
Here's her recipe. (There is a title too. 😀)
Apple pie with a difference
125g butter
1 cup caster sugar
1 tsp vanilla extract 
egg
1/2 tsp bi-carb soda dissolved with 1 tbsp white vinegar
2 cups self-rising flour
1 cup desiccated coconut
800g can pie apple
 
1. Cream butter and sugar.
2. Add vanilla and egg then mix with wooden spoon.
3. Add soda mixture and mix well.
4. Fold in flour and coconut
5. Place 2/3 of Mixture in Pie dish
6. Put Apples in.
7. Crumble remaining 1/3 on top.
8. Bake-in-moderate hot oven (195 degrees) for 15 to 20 minutesThis is a picture of the finished look made by my husband.
You can put fresh cream or vanilla ice cream on this.
It was delicious. 😊
Well then, around here today.
Have a good weekend!
See You Next Week!

 

Jones