皆さん、こんにちは。
JEEPA認定英会話コーチのジョーンズです。
如何お過ごしですか?
今日のメルボルン、晴れで日中の気温は20度で、過ごしやすかったです。
でも、昨日の気温は33度まで上がり、暑かったんですよ。この気温差、典型的なMelbourne Weatherです。
オーストラリアに来た当初は慣れるのに苦労しました。
メルボルンには1日に四季があると言われます。
日中の気温が高い日でも夕方になると気温が10度以上下がります。

↑ご参考まで 🙂

最近のメルボルン、ロックダウンの規制で行動範囲が自宅から5KMだった頃に比べて随分と生活も楽になってきました。規制の方も自宅から5KMが25KM、そして今は規制なしです。💞🙌
さて、今日は義母が教えてくれたマッシュルームのクリームソース レシピのご紹介です。 簡単、美味しいので 我が家の食卓には、良く登場します。😳
マッシュルームのクリームソース
材料 2人分
バター 大さじ1
ニンニク微塵切り  一片  
マッシュルーム スライスしたもの 3個分
生クリーム  100ML
ネギ輪切り  2~3本
塩コショウ  適量
A
片栗粉  小さじ 2杯
水  小さじ  2杯
バターをフライパンに入れ、中火でニンニクの微塵切りを炒めます。
ニンニクの香が出てきたら、マッシュルームを入れ、弱火でしんなりするまで炒めます。
炒まったら、生クリームを入れ、ネギを入れ、軽く火を通し、塩コショウで味付けします。
Aの同量の水で溶いた片栗粉を入れ、混ぜてとろみをつけて出来上がりです。
ステーキ等に掛けて食べます。
我が家では、健康を考えて脂肪分の少ないフィレ肉、2から3切れに↑のソースをかけ、副菜と一緒に頂きます。
ステーキの焼き方は色々あると思いますが、
私はキッチンペーパーで余分な水分を軽く抑える様に拭き取り、オリーブオイル大匙1をフライパンに入れ熱し、ニンニクの薄切り(一片分)を炒め、きつね色になったら取り出し、
そこにお肉を入れて、強火でさっと、レアに近いミディアムレアに焼き、シーソルトと粗びきコショウで味付けし、お皿に取り出し、アルミホイルを被せて暫く置きます。こうすることで、 ミディアムレアになります。食べる直前にお肉を1.5CM間隔で切り分け、↑のソースをかけて頂きます。
美味しいですよ。☺💕
宜しければ、お試し下さい。
では、今日はこの辺で。
皆さま、良い週末をお過ごし下さいませ。
See you next week.
ジョーンズ
Hi all.
I'm Yumi, a JEEPA certified English conversation coach.
How are you doing?
Today's weather in Melbourne was sunny and the temperature was 20 degrees, so it was comfortable. But yesterday's temperature went up to 33 degrees and it was hot. It was typical Melbourne Weather. When I first came to Australia, I had a hard time getting used to it.  😵
 
The Covid regulation in VIC was that we had to stay within 5KM of home, then it became 25KM, and there is no regulation now.🙌💞
 
Well, today, I'm going to show you the mushroom cream sauce recipe my mother-in-law taught me.
It's easy and delicious, so it appears often on the table of our household.
Mushroom cream sauce
Ingredients  for 2 servings
1Tbsp Butter
1 Garlic clove,  chopped finely,
3 Mushrooms, sliced
100ML Fresh cream
2-3 Spring onion, sliced
Sea salt and pepper
A
2 teaspoons Corn Starch
2 teaspoons  Water
Put butter in a frying pan and fry garlic over medium heat. When you start to get that garlic smell, add the mushrooms and stir fry over low heat. When the mushrooms become wilted, add the fresh cream, cook  lightly and put spring onions in, then season with salt and pepper. Add A the starch dissolved in water, mix it
through, thicken it, and it's ready.
Pour it on steak, etc.
In our household, I pour the sauce on fillet steak.
In consideration of being healthy, I usually get fillet steak because it contains less fat than other cuts, and I
serve two to three small pieces with a couple of vegetable side dishes.
I guess there are many ways to cook steak...
I usually pat it dry with kitchen paper to reduce excess moisture, put 1 Tbsp. of olive oil in a frying pan, heat it on medium heat, stir fry thin slices of garlic until they’re brown. When they become golden brown, take them out, and put the meat back in, then quickly grill over high heat until medium rare, season it with sea salt and pepper, then remove and put on a plate. Cover it with aluminum foil to rest for a while. By doing this, it will be medium rare.
Just before eating it, slice the fillets into 1.5-2cm thick strips and pour the sauce on top.
It's delicious.
If you like, try it by all means.  💞🙂
Well then, that's it for today.
I hope you all have a good weekend.
See You Next Week.
Cheers
Yumi