皆さん、こんにちは。

JEEPA認定英会話コーチのジョーンズです。
今日のメルボルン、28度で青空、多少雲があります。。
因みに、昨日は18度でした。気温10度差、典型的なメルボルンの気候です。
最近は日が長くなっているので、日の入りの時間が午後8時半位です。
コロナの影響で主人が自宅勤務の日は夕食後にサンセットの時間に合わせて
犬の散歩に行く日もあります。
↓こちらは、何日か前に撮った浜辺の夕焼けです。綺麗でしたよ。
因みにこちらの動画は一昨日の気温が33度の日のもので
心地よい潮風を楽しもうと凄い人でした。
屋外でのマスク着用義務もなくなりました。
喜ぶべきか、ちょっと複雑なんですが。。
スーパーマーケット等の屋内では、マスク着用規制はあります。
さて、今日は数日前に読んだ本のご紹介です。
抗がん剤の世界的権威が直伝
最強の野菜スープ
前田浩著
この本では、癌は予防が一番大切で、予防には野菜スープが良いということが書かれてありました。
何故野菜スープが良いかというと、癌をはじめ、ほとんどの病気や老化に密接にかかわっているのが、猛毒な活性酸素で、それを消去する物質が多量に含まれているのが、野菜だということだからです。その野菜を更に煮てスープにすることで最強の抗酸化パワーが発揮され、猛毒の活性酸素も、野菜スープを加えると一瞬で消去されるということなんです。
 
ということで、野菜スープ、早速作ってみました。
作り方はとても簡単。。。
多種類の野菜を鍋に入れ、水を注いで煮るだけ。。。
 
野菜は何でも良いということなので、私はカボチャ、玉ねぎ、トマト、白菜、ズッキーニ、ニンジン等、冷蔵庫にあった適当な野菜を入れて作りました。
ここで、カボチャの種、玉ねぎの皮は捨てますが、ニンジンの皮は剥かずにそのままスープを作るということでした。そのまま、ポトフの様にしても良いし、ジューサーでポタージュ状にして食べてもよいということでした。
因みに我が家はポタージュの方が人気がありましたね~。
今週はこのスープをパスタ等と毎日一緒に頂いてます。
野菜は腸内細菌の好物だそうですから、身体に良いことは間違いないでしょう。
このことは↓の本にも書かれてました。
健康に暮らすのってなかなか大変ですね~。。。
それでは、皆様、お身体大切に、良い週末をお過ごし下さいませ。
ジョーンズ

Hi all.
I'm Yumi, a JEEPA certified English conversation coach.
Today in Melbourne, there are blue skies with some clouds and it’s 28 degrees.
Although, it was 18 degrees  yesterday. Typical Melbourne weather.

Recently, the days are getting longer, so the sunset time is about 8:30 p.m.
Because of the covid,  my husband works from home a couple of days of a week, so we sometimes go for dog walks after dinner to see the sunset.

↓This is the sunset pic at the beach that I took a couple of days ago.

It's beautiful, isn't it?!

By the way, this video is from the day when it was 33 degrees.

There were many people who were enjoying the pleasant sea breeze on the beach.

https://drive.google.com/file/d/1HgPNMyift6OJRH3UnztH2NS3AEfN-kn4/view?usp=sharing

There is no longer a regulation to wear a mask outdoors.
Should I be pleased about it or not... it's a little complicated...
There are still restrictions on wearing masks indoors such as supermarkets etc.

Well, today, I'm going to introduce you a book which I read a few days ago.

The strongest vegetable soup
By Hiroshi Maeda (who is a world authority on anticancer drugs)

In this book, it was written that prevention is the most important thing against cancer, and vegetable soup is good for prevention.
The reason why vegetable soup is good is that it contains a large amount of substances which can erase the highly toxic, reactive oxygen which is related to most diseases, including cancer and aging.

By simply cooking vegetables in boiling water and making them into a soup, it boosts the power of the antioxidants that are in the vegetables.

So, as the chef of my family, I made vegetable soup for them.
It was very easy to make....
Just put a variety of vegetables in a saucepan, pour water and boil them.

I put pumpkins, onions, tomatoes, Chinese cabbage, zucchini, carrots, and other appropriate vegetables that were in the refrigerator in the pot.
Then, the pumpkin seeds and onion skins were discarded, but the carrot skin was not peeled.. You can eat it  as it is like pot au feu, or you can eat it as a potage soup using a juicer mixer.
By the way, potage soup was more popular in our household.☺
We had this soup as a side dish with pasta and other such meals every day this week.

Vegetables are favorite of your intestinal bacteria too, so there is no doubt that they are good for the body.

Here’s the book that I read this in. ↓

It's not easy to stay healthy, is it?!樂

By the way, you can read these books (and many others) by subscribing to Kindle Unlimited

on Amazon Japan.

That's about it today.

Have a good healthy weekend everyone.

See you next week

 

Cheers

Yumi