メリークリスマス🎄

皆さん、こんにちは。

JEEPA認定英会話コーチのジョーンズです。
如何お過ごしですか?
今日のメルボルンは曇りで現在の気温は17度です。
北半球の皆さんの気候はどうですか?
さて、いよいよ今日はクリスマスですね。🎄
我が家でも、今年は七面鳥のローストを作って主人の実家に持って行き、
家族でクリスマスランチをしました。
昨日は七面鳥の中に入れるスタッフィングの材料の下準備をして、今朝、オーブンに入れました。
注釈:スタッフィング=stuffing. [stʌ́fɪŋ]. 名詞. (鳥料理などに使う)詰め物 
大きさにもよりますが、七面鳥の場合大きいので、焼きあがるのに4時間位かかりました。
実は毎年鴨なのですが、今年は初めて七面鳥をローストすることになりました。
クリスマスは1年で一番大事な日なので、責任重大。。😨 
ということで、今回のブログはイギリスの有名シェフ、ジェイミー オリバーさんの
ローストターキーの作り方をビデオで見てみることにしてみました。💕
ジェイミーさん、ご存じですか?
日本語字幕はなかったですが、如何でしたでしょうか?
ロースト デイナーで大事なのは、
冷蔵庫からお肉を出しておく時間、
中に入れるスタッフィング
お肉の重さとローストする時間、
ローストした後、休ませる時間
という感じの様です。
スタッフィングには色々な種類がありますが、
我が家では、毎年義母のレシピでスタッフィングを作ります。
義母はイギリス風のスタッフィングを作ります。
(ジェイミーさんのレシピとは違いますが。。😅
義母のスタッフィングレシピ(鶏一羽用レシピ)
食パン 一斤 耳を取り除いたもの
玉ねぎ中 一個 みじん切り
セージ 大さじ2
タイム 大さじ2
シュレッド チーズ 1/2 カップ
塩・コショウ 適量
溶かしバター 大さじ1
ミルク 大さじ2
↑をボウルに入れ、混ぜ合わせて詰めていきます。鳥の大きさによって中に入れる分量が変わりますが、七面鳥でも、鴨でも同じ材料です。
今年は七面鳥なので、やや多めのスタッフィングになりました。
義母はクリスマスのテーブルセッティングに加え、ポークや蒸し野菜、カリフラワーチーズ、

ブレッドソース等、沢山作っていてくれました。💕

グレービーをかけて頂きました。
出来上がりはこんな感じになりました。
義弟はデザート担当でイギリスのデザートのトライフルやブラウニーを作ってきてくれました。
プレゼント交換も終わり、今年も無事、良いクリスマスランチを終える事が出来ました。ほっ💕
それでは、今日はこの辺で。
Merry Christmas🎄💕
Jones

 

Merry Christmas 🎄

Hello everyone.
I'm Jones, a JEEPA certified English coach.
How are you doingToday in Melbourne it is cloudy and the current temperature is 17 degrees Celsius.
What is the climate of everyone in the Northern Hemisphere like?
Anyway, it's finally Christmas today!At our household, we roasted turkey this year and took it to my husband's parents' house and we had a Christmas lunch with the whole family there.
Last night we prepared the stuffing ingredients for the turkey and put it in the oven this morning.

It depends on the size, but in the case of our turkey, it took about 4 hours to roast because it was large.
Usually we roast a duck every year, but this year it was our first time to roast turkey.
Christmas is the most important day of the year, so the responsibility was serious. 😓So, I chose to show a video which is by Jamie Oliver, a famous British chef for  this week's blog.
Do you know Jamie?https://www.jamieoliver.com/videos/fail-safe-roast-turkey-jamie-oliver/

It didn't have Japanese subtitles, but how was it?
It looks like the important thing about roasting meat is:
The time to take the meat out of the fridge,
Stuffing inside
The weight of the meat and the time to roast,
Time to rest after roasting
There are many types of stuffing too. 
At our home, we make stuffing with my mother-in-law's recipe every year.
She makes English-style stuffing.
(It's different from Jamie's recipe ...)
Mother-in-law stuffing recipe (recipe for one chicken):
A loaf of bread with the crust removed
One onion, chopped
2 tablespoons of sage
2 tablespoons of time
Shredded cheese 1/2 cup
Appropriate amount of salt and pepper
1 tablespoon of melted butter
2 tablespoons of milkPut ↑ in a bowl, mix and stuff. The amount you put in depends on the size of the bird, but it is the same material for turkeys and ducks.

This year it's a turkey, so a little more than usual is needed.My mother-in-law made roast pork, steamed vegetables, cauliflower cheese, bread sauce, etc. in addition to the Christmas table setting. 
The finished product looks like this.

We had them with gravy.

My brother-in-law was in charge of dessert and made trifle and brownies.

After exchanging gifts, we were able to finish the Christmas lunch safely. yay 💕Well then,

I wish you have or had a very Merry Christmas💕🎄

Cheers

Yumi