皆さん、こんにちは。

JEEPA認定英会話コーチのジョーンズです。
如何お過ごしでしょうか?
こちら、メルボルン、今日の気温は29度で、晴れのとても良いお天気でした。
↓こんな感じ。
さて、今日のブログはバイリンガールのチカちゃんのYouTube Videoから
以外と英語で説明できない日本食
のご紹介です。

如何でしたでしょうか?
いくつか書き出してみました。
納豆 fermented soy beans (発酵された大豆)
焼き鳥 Chiken Skewer (skewer = くし)
かき氷 Shaved Ice
冷やし中華 Chilled Ramen Noodle (この時、Coldを使うと冷めたという意味になってしまうそうです。)😯
春巻き Spring Roll
ハンバーグ Hamburg Steak
ハヤシライス Hashed beef with rice (hashed = 細かく刻まれた)
コロッケ=Croquette
何かを説明する時のコツはその人が知っている物に
 ~に似ている( similar to ~、It's like ~等)を使って
たとえてみると良いということです。  また、相手がイメージしやすく、説明する。
例えば、
とんかつ Breaded Pork Cutlet (Breaded =パン粉をつけた、Cutlet = お肉を切ったもの)
オムライス=Omelette over ketchup flavored chicken rice
メンチカツ=minced beef cutlet 等。🙂
文化、その国特有のものを説明するには、語彙力、面白さを伝える表現力等、必要になってくるのですね。。。🙂
では、今日はこの辺で。
良い週末をお過ごし下さい。
ジョーンズ
Hello everyone.
I'm Yumi, a JEEPA certified English conversation coach.
How are you going?
Here in Melbourne, the temperature was 29 degrees Celsius and it was sunny and very nice. 🙂
↓ Like this.

So, today's blog is a YouTube Video of Chika-chan, a bilingual girl.
 
It is an introduction to 
Japanese food that isn’t easily explained in English.

How was it?
I wrote some of it down.
Natto = Fermented soy beans
Yakitori = Chiken Skewer
Kakigouri = Shaved Ice
Hiyashi Chuuka = Chilled Ramen Noodle (In English it is more appealing to use the word “chilled”, rather than “cold” as it feels more like it’s supposed to be served cold, as opposed to something that has gone cold because you didn’t eat it in time.)
Harumaki = Spring Roll
Hanbaagu = Hamburg Steak
Hayashi = Hashed beef with rice
Korokke = Croquette
The technique to explain something unfamiliar is to use something similar to what the person knows.In addition, it is easier for the other person to imagine what you mean when you explain it.

For example,
Tonkatsu = Breaded Pork Cutlet
Omuraisu = Omelette over ketchup flavored chicken rice
Menchi katsu = minced beef cutlet,
etc.
In order to explain culture and things which are unique to that country, you need vocabulary and expressiveness to convey interest.So, that's it for today.

Have a good weekend.
Yumi