皆さん、こんにちは。

JEEPA認定英会話コーチのジョーンズです。
如何お過ごしでしょうか?
今日のメルボルン、只今の気温は19度で晴れです。
日本は桜の季節ですね💕
皆さんがお住まいの地域の桜は綺麗に咲いていますか?!🙂
さて、今日はイギリスの代表的なお料理であるShepherd's Pieのご紹介です。
実は私は作った事ないのですが、最近は主人が週末に何度か作ってくれたので、そちらのレシピをご紹介。
今、レシピの説明を見て知ったのですが、
同じ作り方で材料のお肉が牛肉だとCottage Pie, 子羊肉だとShepherd's Pieになるそうです。覚えるこつは
 
Shepherd’s herd SHEEP!  
 
だそうです。☺
次回、義父母に会う時はこの話をしてみよう😄💕
以下、材料です。

材料

  • オリーブオイル 大さじ1と1/2

  • ニンニクみじん切り 大さじ2

  • タマネギみじん切り 1個分

  • ニンジンみじん切り 1本分

  • セロリみじん切り 1本分

  • タイムとローズマリー 各 3/ 4 tsp

  • 子羊ミンチ肉または牛ミンチ肉 750g

  • 小麦粉 1/ 4カップ(315g)

  • トマトペースト 1/ 4カップ(55g)

  • ビーフストック 2カップ(500ml)

  • 赤ワイン(または水)1/ 2カップ(125ml)

  • 砕いた ビーフブイヨンキューブ1個

  • ウスターソース 大さじ1

  • 乾燥ベイリーフ 2枚

  • 塩、コショウ

  • 冷凍グリーンピース 1カップ

 

マッシュポテト

 

  • ジャガイモ 皮をむいて2.5cm / 1 "の立方体にカット 1.2kg

  • ミルク(全または低脂肪)2/ 3カップ(165 ml)

  • バター (レシピにはないのですが、我が家ではバターも入れます。)大さじ1と1/2

 

クラスト

 

  • バター 大さじ2(30g)

  • パルメザンチーズ 大さじ3 

  • 溶かしバター大さじ2(30g) 

  • 新鮮なタイムの葉、オプション


↓こちらが、作り方のビデオになります。

主人が作っているところも見ましたが、簡単そうでしたよ。🙂
ではでは、今日はこの辺で。
良い週末をお過ごしくださいませ。
ジョーンズ
Hello everyone.

I'm Yumi, a JEEPA certified English conversation coach.

How are you doing?
Today in Melbourne, it is 19 degrees and sunny.
It is the season for cherry blossoms in Japan, huh?!💕
Are the cherry blossoms in your area blooming beautifully?
Today I would like to introduce you all to Shepherd's Pie, which is a typical British dish. Actually, I haven't made it yet, but recently my husband made it several times on weekends, so I will introduce the recipe here.

Now, I learned from the explanation of the recipe that if the meat is beef,

it will be Cottage Pie, and if it is lamb, it will be Shepherd's Pie.
The trick to remember is
Shepherd ’s herd SHEEP! 🙂
Now I'm going to talk about this when I see my parents-in-law. ☺
Below are the ingredients.
Ingredients 
 
Olive oil 1 and 1/2 Tbsp
chopped garlic 2 Tbsp
chopped carrot 1
chopped celery 1
chopped thyme and rosemary 3/4 tsp
minced lamb or minced beef 750 g
flour 1/4 cup (315 g)
Tomato paste 1/4 cup (55g)
Beef stock 2 cups (500ml)
Red wine (or water) 1/2 cup (125ml)
Crushed beef bouillon cube 1 Tbsp
Worcester shear sauce 1Tbsp
dried bay leaf 2
salt and pepper
frozen green peas 1 cup
mashed potatoes
potatoes   peel and cut into 2.5 cm / 1 "cubes 1.2 kg
milk (whole or low fat) 2/3 cup (165 ml)
butter (not in the recipe, but at our home we also add butter) 1 and 1/2 Tbsp
crust
Melted butter 2 Tbsp (30 g)
Parmesan cheese 3 Tbsp
Fresh thyme leaves, options
↓ Here is a video of how to make it.

I saw how my husband made it, and it seemed easy.

Well, that’s it for today.
Happy cooking and have a nice weekend.
Yumi