皆さん、こんにちは。

JEEPA認定英会話コーチのジョーンズです。
如何お過ごしでしょうか?
こちら、メルボルンの今日のお天気は雨で現在の気温は10度です。
皆さんのお住まいの地域はどんなお天気でしょうか?
さて、今日のブログは中田敦彦さんの健康系のYouTubeビデオのご紹介です。
このビデオ、日本にお住まいの皆さんには是非ご覧頂きたいものです。
では、どうぞ。

如何でしたでしょうか?
今回のビデオ、色々と勉強になりましたが、特に、白い砂糖、小麦粉、米がどうして身体に悪いのか、良く分かりました。血糖値の急激な上昇を招き、身体からビタミンやミネラルを奪うとか。。怖いですね。
さて、我が家では、最近、雑穀米を韓国製の圧力炊飯器で炊いて食べ始めました。
オーストラリアで知り合った、20年来の韓国人のお友達がこの炊飯器のことを教えてくれました。彼女とは、オーストラリアに渡豪したばかりのころ、
語学学校で知り合いました。とっても素敵なお友達なんです💕 Thank you,Yuni💕
その玄米、小豆と一緒に炊いて、保温で2、3日ほど置いておくと酵素玄米になって更に、
身体に良いそうですよ。↓
それでは、今日はこの辺で。
皆さん、良い週末をお過ごし下さいませ。
ジョーンズ
Hello everyone.
I'm Yumi, a JEEPA certified English coach.
How are you doing?
The weather in Melbourne today is raining and the current temperature is 10 degrees Celsius.

What is the weather like in your area?

Anyway, the blog for today is an introduction of Atsuhiko Nakata's health YouTube video.
I would like this video to be watched by especially everyone living in Japan.🙂

(You can also watch it with auto translation.)👌

How was it?
I learned a lot from this video,especially because I could understand why white sugar, flour, and rice are bad

for you. It causes a rapid rise in blood sugar level and deprives the body of vitamins and minerals. ..

It's so scary.😨

By the way, at my home, I recently started to cook brown rice with a pressure rice cooker made in Korea.

A Korean friend I’ve known for 20 years in Australia, told me about this rice cooker. I met her at a language
school when I had just arrived in Australia.
Since then we have been good friends. 💕 Thank you, Yuni 💕
 

Back to the brown rice, If you leave the brown rice cooked with red beans in a warm temperature for about
2~3 days, it will become enzyme rice.
It seems to be good for you.

Well then,  have a nice weekend everyone.

See you next week😉

Yumi